אודות הסדנה

סדנת "הקוד האנושי" ממחישה מה היא התעמרות, את ההבדל בין התנהגות לא נעימה להתעמרות, השלכות ההתעמרות ודרכים אפקטיביות למניעת התהוות התעמרות. באמצעות הסדנה העובדים נחשפים לחשיבות יחסי עבודה מכבדים בארגון.

בישראל ובעולם גוברת החשיבות ליחסי עבודה מכבדים בכל ארגון. חשיבות זו באה לידי ביטוי בהצעת החוק למניעת התעמרות (2015) וכן במגוון פסקי דין ובשיח הציבורי. אולם מעבר לכך, השאיפה של כל ארגון היא שעובדיו יהיו מרוצים ויבואו בכל בוקר עם מוטיבציה לקראת יום העבודה המחכה להם.

השלכות ההתעמרות פוגעות בעובד וגם בארגון. ממחקר שנערך ב 2016 בישראל נמצא שעובדים שחווים התעמרות נוטים יותר לתאונות עבודה, נעדרים יותר מהעבודה עקב מצבם הבריאותי, לוקחים הפסקות ארוכות יותר, מאחרים לעבודה ופחות מרוצים מהאיזון בין פנאי לעבודה. במחקרים שונים שנערכו בישראל נמצא כי אחוז העובדים שסבלו מהתעמרות נע בין 42 ל-54 אחוזים.

"הקוד אנושי" – הסדנה למניעת התעמרות היא כלי הדרכה חוויתי אשר במסגרתו מוצגות על ידי שחקן ושחקנית סצנות מעולם העבודה בשילוב אקטיבי של הקהל וכן משולבים בה מצגת והדרכה על ידי יועצת ארגונית. משך הסדנה כ-50 דקות.

הסדנה נכתבה על ידי זהר עילם ורוני גרינברג אשר כתבו גם את סדנת "קו אדום" הסדנה למניעת הטרדה מינית במקומות עבודה המוצגת בהצלחה משנת 2013 במגוון ארגונים בישראל – חברות הייטק, חברות ממשלתיות, מפעלי תעשייה, קופות חולים ועוד. עוד אודות "קו אדום" ניתן לקרוא ב www.kavadom.co.il

סדנת "הקוד האנושי" נכתבה בהתבסס על שלושה מקורות:

  1. הצעת החוק למניעת התעמרות 2015. רוחה של הצעת החוק כבר שורה בבתי המשפט וישנה פסיקה עניפה שנשענת עליה.  
  2. דוגמאות מפסיקות שניתנו בשנים האחרונות בבתי הדין לעבודה.
  3. ראיונות עם עובדים בארגונים שונים אשר חוו התעמרות.

בכתיבת הסדנה שולבו מקורות אלו על מנת לפתח כלי הדרכה אפקטיבי, מעניין וחוויתי.